Mark Media & Art

Entrepotdok 117
AMSTERDAM
T: 06 - 28 53 39 24
E: info@markmedia.nl
www.kingdombythesea.nl


 
The Gold Edition 'Het Geheim van de Meester': 49.034,95 euro

Uitgeverij MarkMedia & Art is net als afgelopen jaren present op La Table. Auteur Mark Zegeling presenteert tijdens de beurs een nieuwe uitgave van zijn bestseller ‘Sterke Verhalen, alle geheimen achter de gevels van de KLM-huisjes’ (nu inclusief onder andere de geschiedenis achter huisje 98, een replica van het ouderlijk huis van Anthony Fokker in Haarlem). Daarnaast is ook de Engelstalige editie ‘Little Kingdom by the Sea, a celebration of Dutch cultural heritage’ in een nieuwe uitvoering verschenen.

Speciale aandacht is er voor het nieuwe rijk-geïllustreerde koffietafelboek ‘Het Geheim van de Meester, gebaseerd op het programma van AVROTROS dat de afgelopen acht weken op televisie te zien was. Van deze uitgave is ook een Limited Edition beschikbaar in een oplage van 1 exemplaar. Het boek is bekleed met 23 karaats bladgoud, met een patroon van 18 karaats goud, afgezet met parels, als artistieke verbeelding van het Meisje met de Parel. The Gold Edition wordt niet op de beurs getoond maar is wel bestelbaar. De prijs van deze eenmalige exclusieve uitgave is 49.034,95 euro.

Het Geheim van de Meester
‘Het Geheim van de Meester’ onthult de verborgen verhalen achter lagen verf en vernis. Het Meisje met de Parel van Johannes Vermeer draagt bijvoorbeeld helemaal geen parel, maar wat dan wel? Waarom zie je Vincent van Gogh nooit lachend op een zelfportret staan? Is DNA-onderzoek eigenlijk mogelijk op een haar van Rembrandt? Wat heeft Mondriaan met Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen?  Waaraan dacht de muze van Carel Willink tijdens het poseren? Is het oudst bekende schilderij van Frans Hals eigenlijk wel door Frans Hals geschilderd? En was Jheronimus Bosch een genie of onder invloed van drugs?

Een team van experts onthult in ‘Het Geheim van de Meester’ met behulp van röntgenonderzoek, infraroodopnamen, verfmonsters en klassiek speurwerk de spraakmakende geschiedenis achter veertien meesterwerken. In navolging van het gelijknamige tv-programma schetsen auteur Mark Zegeling en programmamaker Marc Pos een beeld van beroemde schilders met een uitzonderlijk talent die de kunstgeschiedenis een beslissende wending gaven. Het boek ‘Het Geheim van de Meester’ leest als een waargebeurde detective. De uitkomsten van het technisch onderzoek leiden tot spectaculaire reconstructies die in het museum naast de originele schilderijen worden gehangen. Zoek de verschillen en ontdek zelf het Geheim van de Meester!

mark_media&_art
mark_media&_art
mark_media&_art
volgende