Makkelijke vetplanten

Vetplanten hebben een heel groot voordeel vergeleken bij andere planten voor in huis. Ze leven van nature in woestijnen, rotsgebieden en andere onherbergzame plekken. Daardoor zijn ze erg sterk en kunnen ook mensen zonder groene vingers ze met een gerust hart adopteren! Waarom bestel je niet één van deze leuke vetplanten voor in de woonkamer?

Aloë vera

Aloë vera is een mooie beginplant als je weinig ervaring hebt met vetplanten. Hij groeit snel, heeft redelijk wat water nodig en is bovendien erg mooi. De frisse bladtinten met lichtgekleurde uitstulpingen zijn in bijna elk huis een sieraad. Pas wel op met de aloë – zijn bladeren zijn vrij breekbaar.

Echeveria

Een groot geslacht van kleine, rozetvormige vetplanten die wel wat van huislook weg hebben. Verkrijgbaar in alle tinten, van felroze en grijsgroen tot diepblauw of donkerbruin. Ook de bladvormen verschillen en kunnen heel decoratief zijn. Je zou niet de eerste zijn die een verzameling van tientallen Echeveria’s opbouwt!

Crassulaboompjes

Sommige soorten van de Crassula-vetplant groeien in de vorm van kleine boompjes of struikjes, met vochthoudende blaadjes en dikke, zachte stammen. Sommige soorten kunnen wel een halve meter hoog worden!

Levende steentjes

Levende steentjes zijn hele kleine vetplantjes die zich vermommen als kiezelstenen om dieren op het verkeerde been te zetten. Ze hebben prachtige bladvormen, vaak met interessante tinten en tekeningen. Heel leuk om een kleine verzameling van aan te leggen op je vensterbank.

Senecio

Er zijn twee populaire soorten Senecio voor in huis. S. serpens heeft ronde, lange naalden met een aantrekkelijke grijsgroene kleur. De S. rowleyanus of Erwtenplantje heeft bijna rolronde bladeren, die van dunne stengels omlaag hangen of kruipen. Eén van de meest bijzondere plantjes die je in huis kan halen – en uiteraard ook weer makkelijk in leven te houden!