Leuke hangplanten

Hangplanten hebben een unieke vorm en komen op veel plekken in huis tot hun recht. Ze hebben geen vensterbank, kast of pilaar nodig – deze planten hang je gewoon aan het plafond! Doe hier wat inspiratie op voor je volgende groene interieuraankoop.

Philodendron scandens

Zeg ‘tropische klimplant’ en je ziet een Philodendron scandens voor je. De lange, liaanachtige stengels van deze plant kruipen en hangen, en leveren grote, hartvormige bladeren op. Het exotische donkergroene blad heeft een waslaag en komt goed tot zijn recht in bijna elk huishouden. Er zijn ook soorten van deze jungleplant met gelobde en gekartelde bladen.

Graslelie (Chlorophytum)

De graslelie is een mooie plant met mooie, grasachtige bladeren. Hij kan een flink stuk uit zijn pot omlaag hangen. En hij is vooral niet kapot te krijgen! Deze plant staat bekend om het gemak waarmee hij groeit en kersverse nieuwe plantjes maakt, die aan uitlopers ontstaan. Zet ze in een eigen pot, geef ze water, en je hoeft nooit een nieuwe graslelie te kopen.

Koraalcactus (Rhipsalis)

Een hangende cactus met dikke stengeltjes die als een vrolijke warboel door elkaar heen groeien. Er zijn verschillende soorten, elk met hun eigen uiterlijk. Zoals de meeste cactussen is deze plant geschikt voor mensen zonder groene vingers. Hij heeft weinig water nodig en vergeeft het je als je hem een paar weken geen water geeft. De cactus heeft geen gemene stekels, maar is wel giftig voor kinderen en huisdieren.

Lantaarnplantje (Ceropegia)

Een fragiel maar sierlijk plantje met kleine hartvormige blaadjes en lange, dunne stengels. Er zijn verschillende bladkleuren die variëren van bijna wit tot donkergroen. De onderkant van de blaadjes zijn zachtpaars tot rood. Dit is een plant die veel zon nodig heeft – hij is dus prima op zijn plek voor het raam van de woonkamer.

Lipstickplant (Aeschynanthus)

Veel hangplanten leveren een weelde aan groen blad, maar er zijn maar weinig bloeiende exemplaren. De lipstickplant is een uitzondering. De buisvormige, dieprode bloemen doen inderdaad aan lipsticks denken, en vormen een prachtig contrast met de ronde, diepgroene bladeren. Aeschynanthus is een lichtminnende plant die vrij klein blijft.

Vaderplant (Tradescantia)

Niet alleen produceert de Tradescantia een volle bos stengels met langwerpige bladeren. De prachtige, dieppaarse onderkant van de bonte blaadjes zijn een lust voor het oog, en maken hem één van de meest populaire hangplanten. Ook deze plant kan trouwens in bloei schieten, en is ook nog eens makkelijk te verzorgen!