Tapijten, kleding en textiel versieren met je kinderen

Kinderen vinden het geweldig om creatief bezig te zijn, en werken met textiel is iets wat vooral meisjes aantrekt. Waarom ga je niet een keer samen met je dochter(s) hun vloerkleedje of eigen kleding een upgrade geven? Met deze tips moet dat haast wel een gezellige middag worden!

Oud of nieuw textiel?

Als basis voor het werkstuk kan je natuurlijk oude handdoeken, vloerkleden of kinderkleding gebruiken. Of ga je liever voor een gloednieuw tapijt? Bij Kids Brands Store vind je de nieuwste meisjeskleding van goede merken. Hier ben je aan het juiste adres voor prachtige jeans, knusse hoodies en slijtvaste T-shirts. Allemaal kledingstukken die perfect zijn om thuis verder te versieren!

Pailletten opnaaien

Voor de meisjes die dol zijn op glitter en vormpjes is het opnaaien van pailletten, glimmende dunne plaatjes, heel leuk. Laat ze een band van glitters over het tapijt of over de kledingmouwen maken. Of daag ze uit om een glitterschilderij met meerdere kleuren te maken!

Patches borduren

Wil je egale meisjeskleding leuker maken? Leer je dochter dan borduren. En laat haar bloemetjes, hartjes, smileys en andere versieringen maken in kleuren die fel afsteken tegen de stof. Heel leuk voor op vloerbedekking, maar ook op woonkleedjes, handdoeken en (spijker)kleding.

Shirts batikken

Dit is eigenlijk geen textiele werkvorm, maar wel heel leuk om te doen. Jullie vormen stukken van een T-shirt of een baddoek om tot een prop met behulp van elastiekjes of klemmen. Haal ze dan door een verfoplossing en je krijgt een prachtig abstract kleureffect!

Quilting

Hebben je kids zin om een woeste creatie in elkaar te zetten? Zorg voor een tas vol oude lapjes en laat ze die op een wandkleed, dekbedhoes of trui naaien. Het resultaat zal een leuke mix van veel verschillende motieven en kleuren worden.