De muur behangen of verven?

Een interieurvraag die altijd naar bovenkomt als je gaat verhuizen of als je je interieur een opknapbeurt geeft, is of je de muren gaat behangen of verven? Er kunnen allerlei redenen zijn om wel of juist niet voor behangen of verven te kiezen. Zo kan de één misschien wel verven, maar niet behangen en draait een ander zijn/haar hand niet om, om een hele kamer van een fraai behangetje te voorzien. Daarom is het verstandig om de de voordelen en eventuele nadelen van zowel behangen als verven op een rijtje te zetten en laat je niet afschrikken door iets wat je niet kunt! Eens moet het de eerste keer zijn of schakel hulp in.

Het belang van een mooie wand in het interieur

De wanden in een woonkamer zijn uitermate belangrijk voor het algehele interieur. Een deel van je interieurstijl wordt bepaald door de gekozen meubelstijl, maar de basis zijn altijd de wanden. Muren zijn voorzien van een bij het interieur passend behang of verflaag en hier hang je foto´s, schilderijen of posters aan op. Daarom is je keuze voor of behang of verf erg belangrijk.

Voordelen van de muur behangen

Het grote voordeel van een muur behangen, is de enorm keuze uit talloze kleuren, motieven, patronen en materialen. Je kunt het haast zo gek niet bedenken of je kunt er behang van kopen. Wil je goud of zilver op de muur? Wil je een persoonlijk foto levensgroot op de muur projecteren? Overal is behang van. Daarnaast hoeft de ondergrond niet altijd van belang te zijn. Zitten er nog gaatjes in de muur van de oude posters die je had opgehangen? Is de muur nog erg oneffen? Door de verschillende behangsoorten kies je altijd een geschikt behang voor de juiste ondergrond. Wel kan het soms erg lastig zijn om behang goed aan te brengen.

Voordelen van de muur verven

Het belangrijkste voordeel dat je hebt met schilderen, is dat het aanbrengen van de verf veel gemakkelijker gaat dan behangen. Vooral in ruimtes met veel hoeken en nissen, kan verven soms de enige optie zijn. Ook met verf kun je heel creatief zijn. Zo kun je kiezen uit vele kleuren en is er de mogelijkheid om desnoods met sjablonen mooie patronen op de muur te krijgen. Wel moet je er rekening mee houden dat je verf wat vaker moet vernieuwen.

Kies wat voor jouw situatie het beste is

Laat je schilderijen en posters mooi uitkomen op een fraaie muur die geverfd of behangen is. Welke methode je ook kiest, ieder interieur knapt goed op door een nieuw verf- of behanglaag. Ben je absoluut niet in staat om te verven of te behangen? Professionele schilders leveren goed schilderwerk af en zijn vaak ook goed in behangen.