Textielen vloerbedekking

Vloerbedekking van katoen, kunststof en wol is één van de populairste keuzes om de vloer van het interieur te verbeteren. Tapijtjes, kamerbrede vloerbedekking of tapijttegels zien er luxe uit en zijn lekker zacht aan de voeten. Lees hier waarom je vloerbedekking van textiel zou moeten kiezen voor in je woonruimte.

Voordelen

Vloerbedekking van textielvezels is al honderden jaren gewild, en dat heeft goede redenen.

– Deze vloerbedekking is zacht, flexibel en warm. Daardoor is hij comfortabel en fijn om op te lopen, te spelen en te liggen.

– Tapijt heeft een erg luxe uitstraling. Zeker hoogpolig tapijt met lange vezels staat chique.

– Er bestaan veel verschillende kleuren, patronen en vormen voor textielen vloerbedekking, zodat er altijd een geschikte keuze is voor je woning.

Nadelen

Vloerbedekking heeft ook een paar minpunten.

– Luxe vloerbedekking kan duur zijn. Zeker hoogpolig tapijt en vloerbedekking van hoogwaardig katoen of wol kan aan de prijs zijn.

– De vezels van sommige soorten vloerbedekking verbergen vuil. Stof dat daarin belandt is er moeilijk uit te halen met een stofzuigen.

– Sommige tapijten zijn moeilijk te reinigen. Vooral natuurvezels en hoogpolige tapijten zijn hier berucht om. Laagpolige tapijten van kunststoffen zijn makkelijker schoon te maken. Een ernstig verontreinigde tapijttegel kan vervangen worden door een nieuw exemplaar.