Betonlook meubelen

Beton cire is een soort beton dat erg geschikt is om kasten, tafels en meubelen van te maken. Het meubilair is keihard, slijtvast, en heeft een ongekend robuuste uitstraling. Voor een huishouden of bedrijfsruimte met een industriële of no-nonsense look zijn betonlook meubelen dan ook een aanwinst.

Wat is betonlook?

Beton cire is een echte betonsoort die zich uitstekend laat vormen en erg fijn kan worden afgewerkt. Als het materiaal gebruikt wordt voor meubilair, wordt een vorm gemaakt van hout of een ander (vrij licht) materiaal. Die vorm wordt overgoten met beton cire, dat afhardt en egaal geschuurd wordt. De meubels worden dan voorzien van een beschermende afdeklaag. Praktische toevoegingen zoals wieltjes, poten en grepen worden vaak van egaal metaal of van blank hout gemaakt.

Waarom meubels met een betonlook kopen?

Meubels met betonlook zijn meestal monolithisch, egaal, onversierd, zelfs blokkig. Dat geeft ze een ruige en onverzettelijke uitstraling die in sobere inrichtingen bijzonder goed werkt. Niet alleen in huizen, maar ook in kantoren, salons en hotels. Het materiaal is verder zwaar, hard en erg goed bestand tegen schade. Het beton cire kan in verschillende tinten worden gekleurd.

Welke meubels met betonlook bestaan er?

Het assortiment binnen dit segment wordt steeds groter. Werden er eerst vooral kasten en eettafels met beton cire gemaakt, tegenwoordig is de keuze uitgebreid met salontafeltjes, bartafels, banken en fauteuils. Ook lichtbakken, bloempotten en TV-meubels met betonlook zijn populair. Er zijn veel standaard modellen in de handel, maar verschillende bedrijven maken ook bestellingen op maat.