Een chic winkelinterieur voor elegante telefoonhoesjes

Telefoonhoesjes worden tegenwoordig hoofdzakelijk via webshops op het internet verkocht. Toch zijn er nog steeds mensen die liever hun telefoonaccessoires in een fysieke winkel kopen, zodat ze de verschillende artikelen uit het assortiment beter kunnen beoordelen voordat ze overgaan tot de aanschaf van een geschikt telefoonhoesje of ander toebehoren.

Telecommunicatiewinkels

Om aan de vraag van het winkelend publiek te voldoen beschikken de zaken die gespecialiseerd zijn in de verkoop van modieuze telefoonhoesjes en andere accessoires inmiddels ook over een aantal fysieke winkels, die zich voornamelijk in de grote steden bevinden. Hoewel de moderne telecommunicatiebedrijven, zoals bijvoorbeeld PhoneHouse, naast mobiele telefoons en bijbehorende abonnementen ook telefoonhoesjes in hun assortiment hebben, betreft dit meestal standaard modellen. Met andere woorden, telefoonaccessoires zijn in dit soort winkels slechts bijzaak. De servicewinkels van de telecombedrijven zijn dan ook functioneel ingericht.

Exclusief interieur

De winkels die zich toespitsen op de verkoop van telefoonaccessoires laten echter een heel andere inrichting zien. Omdat telefoonhoesjes en ander toebehoren tegenwoordig niet alleen functioneel, maar vooral ook modieus en stijlvol dienen te zijn, hebben dit soort boetieken hun interieur daarop afgestemd. Het is dus niet verwonderlijk dat deze winkels ongelooflijk chic zijn en doorgaans over een exclusief interieur beschikken. Een dergelijk interieur weet het aanbod van stijlvolle telefoonaccessoires naar een haute couture-achtig niveau brengen, wat uiteraard een select publiek aantrekt, dat graag wat extra betaalt voor fraaie mode-accessoires, zoals elegante telefoonhoesjes.

Telefoonaccessoires staan centraal

Om een chich interieur te krijgen moet een bonte of drukke winkelinrichting hoe dan ook vermeden worden: de boetiek dient een bepaalde sereniteit – en daarmee een zelfverzekerdheid – uit te stralen. Dat kan onder meer bereikt worden met neutrale (effen) kleuren op de muren, waaraan eventueel een enkele poster bevestigd is. Het accent dient namelijk te liggen op het aanbod van de stijlvolle telefoonaccessoires – waaronder telefoonhoesjes, verschillende soorten tasjes, portefeuilles en AirPods hoesjes – die geëtaleerd worden als exclusieve kunstwerkjes. Een enkele plant in de winkelruimte maakt het interieur op volmaakte wijze compleet.