Je muren verfraaien met posters en andere decoraties

Misschien staat je hele woonkamer inmiddels vol met planten, meubels, kaarsjes en andere leuke spullen, maar als de muren van je kamer nog kaal zijn, dan geeft dat een saaie indruk. Wat kun je zoal aan de muren hangen om het vertrek van een stijlvolle uitstraling te voorzien? Daar zijn een aantal leuke oplossingen voor bedacht die hieronder besproken worden. Wellicht zit het sluitstuk van jouw interieur er ook tussen!

Een poster van Dear Sam

Een poster is een kunstwerkje, muurvulling en een raam op een andere realiteit inéén. Van zo’n beetje elk denkbaar onderwerp kun je tegenwoordig een prachtige foto in hoogwaardige kleurenprint bestellen. Bij een webwinkel als https://dearsam.nl/ vind je posters van onder meer klassieke kunstwerken, schattige dieren, aantrekkelijke bloot en weidse landschappen in welke kleur dan ook. Zo zou je je woonkamer kunnen opvrolijken met bonte kleuren, maar je zou ook voor een stemmige grijsschakering kunnen kiezen om juist een sobere huiskamersfeer te creëren. Tegen welke afbeeldingen wil jij graag elke dag aan kijken? Ga direct naar de webshop en je vindt gegarandeerd tien topposters met passende lijsten!

Een makkelijke hangplant

Eén boorgat en een haakje, en je hebt alles wat nodig is om nóg meer planten in huis te halen! Hangplanten zijn geweldig voor de plantenliefhebber die de vensterbanken en alle kasten al vol heeft staan met groen. Tropische hangplanten zoals de Philodendron groeien goed en geven je kamer een spannend accent. Vetplanten zoals het erwtenplantje en de hangcactus overleven in bijna elk huishouden. En hangende bloemplanten zoals de lipstickplant, de jasmijn en de wasbloem zorgen voor kleur aan de muur.

Een mooie sculptuur

Een trend van de laatste tien jaar is het ophangen van een sculptuur aan de muur. Toegegeven, het zijn geen originele of unieke kunststukken, maar ze zorgen wel voor heel aantrekkelijke opvulling! En er zijn opvallend veel sculpturen die gemaakt zijn van natuurlijke materialen, zoals bijvoorbeeld boomschijven, zeegras, jutevezels of takken. Andere objecten zijn van metaal of kunststof, maar bootsen toch iets natuurlijks na: goudkleurige bladeren, miniboompjes en takken, maar ook herten, leeuwen en olifanten.

Retro voorwerpen

Retro is weer in sinds de opkomst van de hipster-cultuur. Alles wat er een beetje historisch uitziet kan aan de muur gehangen worden: van opgezette vogels en verroeste muurankers tot messing sierplaten en houten figuurzaagwerkjes. Je kunt op zoek gaan naar jouw perfecte antieke muurhanger in tweedehands winkels en kringlopen, maar ook online kun je imitaties van ouderwetse spulletjes bestellen.

Een fotowand

Wil je graag terugdenken aan de mooiste momenten met familie en vrienden? Die ene onvergetelijke vakantie, je diploma-uitreiking of je bruiloft? Een serie portretten van jouw geliefden? Of wil je gewoon veel foto’s van beelden uit de popcultuur? Fotowanden zijn sets van lijsten – al dan niet met posters en foto’s inbegrepen – die in één klap je complete muur bedekken. Kijk eens op de website van Dear Sam en je ziet direct of een fotowand dé oplossing voor jouw kale muur is!