Je interieur een boost geven

Is je woonkamer alledaags geworden? Zit je al jarenlang met frustratie tegen dezelfde meubels en decoraties aan te kijken? Is je woonstijl een samenraapsel van botsende elementen? Dan wordt het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe inrichting. En dat is eenvoudiger dan je denkt. We geven je hier een paar slimme tips voor woonaccessoires die jouw kamer snel een nieuwe en attractieve aanblik geven.

1. Denk in series

Er is een reden dat serviezen, kussens en vazen in sets worden verkocht. Mensen zijn gevoelig voor patronen en herhaling. Het is niet voor niets dat veel mensen een of andere verzameling bijhouden. Als er van één voorwerp meerdere exemplaren of variaties in een ruimte hangen of staan, dan wordt die ruimte onbewust aantrekkelijk gevonden.

Maak dus een geheel van jouw woonkamer door een serie accessoires te kopen: vier kussentjes met hetzelfde patroon, zes dezelfde stoelen of vijf mooie fotolijsten van dezelfde serie uit de BGAstore. Deze eenvoudige truc zal zijn vruchten afwerpen!

2. Beperk je kleurschema

Natuurlijk kan het zo zijn dat jij dol bent op alle kleuren van de regenboog. Als dat het thema is van jouw woonkamer, dan kun je deze trend uiteraard voortzetten. Maar als je woonkamer niet helemaal ‘zen’ is, komt het misschien omdat er teveel tinten en kleuren in je woonkamer te zien zijn, wat enigszins storend kan overkomen.

Wat kun je doen tegen deze kleurenvervuiling? Een slimme truc is om de overheersende kleuren (of jouw favoriete kleuren) vast te stellen. Op basis van deze kleuren kun je jouw woonideeën verder uitwerken. Zet dus alle spullen met andere kleuren in een kast of in een andere kamer en koop gordijnen, prullen en posters – die bij de BGAstore verkrijgbaar zijn – om jouw dominante kleurencombinatie te versterken.

3. Bestel spiegels en sfeerverlichting

De juiste lichtschakering voor een bepaalde ruimte kiezen is een kunst apart. Interieurontwerpers volgen speciale cursussen om de juiste kleur, tint en sterkte van het licht met betrekking tot een ruimte te kunnen bepalen. Jouw woonkamer is misschien te donker of te onregelmatig verlicht.

Een paar ronde spiegels uit de BGAstore ophangen kan op een snelle manier een positieve verandering in je woonruimte teweegbrengen. Ze weerkaatsen het daglicht, zorgen voor een interessant lichtspel en maken je ruimte optisch groter. Ook smart-lampen, die je in verschillende kleuren en sterktes kunt afstellen, kunnen je helpen om meer verlichting in je woonruimte aan te brengen.