Tapijten voor in de keuken

Een keukenkamer heeft een heel andere functie dan een woon- of slaapkamer. Hoewel elk interieur bij voorkeur uitnodigend moet zijn en daarom op een fraaie manier dient te worden ingericht, is het desalniettemin van belang om ook in praktische termen te denken. Met andere woorden, het is wel zo handig om de inrichting van het betreffende interieur af te stemmen op de functie die de ruimte heeft.

Keuken en eetkamer aaneengesloten

In veel gevallen is de keukenkamer een woonruimte waarin maaltijden zowel bereid als gegeten worden. Er zijn echter ook woningen waarin het keukenblok afgescheiden is van de eetkamer. Vroeger was dat zeer gebruikelijk – in oude huizen is dat dikwijls nog steeds het geval – maar tegenwoordig kiezen de meeste mensen ervoor om de wand tussen keuken en eetkamer weg te breken om er één geheel van te maken. Deze renovatie is vaak een verademing: het hokkerige heeft plaatsgemaakt voor een open, ruimtelijke sfeer.

De inrichting van de keukenkamer

Ofschoon het de bedoeling is om de gehele woning – de keuken incluis – sfeervol in te richten, is het bijvoorbeeld niet verstandig om de vloer van de keukenkamer te voorzien van gezellige hoogpolige tapijten. Deze tapijten lenen zich prima om een slaap- of woonkamer extra knus te maken, maar voor een keukenkamer zal toch een ander soort tapijt uitgezocht moeten worden. Voor de inrichting van een keukenkamer wordt tegenwoordig vaak voor duurzame sisal vloerkleden gekozen, omdat deze tapijten gemakkelijk in onderhoud zijn.

Bovendien zijn de vloerkleden in talrijke kleuren en afmetingen te verkrijgen, waardoor het geen enkel probleem is om de tapijten te verenigen met de hoofdkleur(en) van het keukeninterieur. Sisal vloerkleden zijn veelal met de hand gemaakt en hebben bovenal een elegante uitstraling, wat van de meeste andersoortige matten die gemakkelijk in onderhoud zijn niet kan worden gezegd. Vanwege hun chique uitstraling en om praktische redenen wordt de vloer van de hal ook vaak voorzien van een sisal tapijt.