Je woonkamer chiquer maken – 6 tips

Misschien ben je net op jezelf gaan wonen, en wil je een verse start maken met je woninginrichting. Of misschien heb je een huis gehuurd of gekocht dat nogal verwaarloosd is en wel een upgrade kan gebruiken. Lees dan deze zes tips om je woonkamer snel meer klasse te geven. Zodat je een woonruimte krijgt waarin je je helemaal thuis voelt – en je er niet voor schaamt om bezoek uit te nodigen.

1. Lijst artistieke posters in

Dure kunst kopen is één manier om je woning cachet te geven. Een goedkopere manier is door aantrekkelijke, kunstzinnige posters op te hangen. Bij een website als nl.bgastore.be bestel je online grote posters die de verbeelding grijpen en het oog niet loslaten. Koop zwart-wit beelden van bekende fotografen, kleurrijke landschappen, of stemmige, minimalistische abstracte kunst. Met een poster krijg je snel een grote blikvanger in je woonkamer. En de lage prijs ervan maakt hem makkelijk inwisselbaar voor een nieuw exemplaar!

2. Voer een duidelijk kleurenpalet door

Een kamer ziet er snel uit als een rommeltje als deze alle kleuren van de regenboog bevat. Om harmonie en stijl te krijgen is het een goed idee om het kleurenpalet beperkt te houden. Kies je favoriete kleuren, en ga aan de slag met die zo veel mogelijk doorvoeren. Koop nieuwe gordijnen, schilder je muren, trek nieuwe hoezen rond je kussens. Je favoriete items die je niet wilt weggooien plaats je in een andere kamer – of je bergt ze handig weg in een kast. Nu vormt je woonkamer één geheel.

3. Zet een paar grote kamerplanten neer

Elke woonkamer knapt ongelofelijk op door er één of meerdere grote planten in te plaatsen. Mensen houden van planten omdat ze sierlijke, regelmatige vormen en rustgevende kleuren hebben. Een saaie hoek wordt onmiddellijk interessant dankzij een palm van anderhalve meter hoog. Grote hang- of klimplanten werken uitstekend om een lege muur te bedekken. En makkelijke planten die eenvoudig in bloei gaan zijn onweerstaanbaar in welk interieur dan ook.

4. Installeer slimme verlichting

Er zijn nu meerdere merken met intelligente verlichting in huis. Daarmee pas je de belichting van je woonruimte tot in de details aan. Met een afstandsbediening, app of zelfs je stem verander je de kleur, tint en sterkte van je smart lampen. Kies voor aantrekkelijke wittinten om het licht van verschillende tijdstippen van de dag na te bootsen. Of wissel het gehele kleurspectrum af om de kamer meteen een compleet andere uitstraling te geven.

5. Hang een grote spiegel op

Een spiegel brengt het daglicht je woonruimte in, zorgt voor een aantrekkelijk optisch spel en vergroot visueel de ruimte die je tot je beschikking hebt. Bij de webshop van BGA Store kan een keuze maken uit verbazend veel verschillende types spiegels. Hang een eenvoudige ronde spiegel aan je muur. Geef je leven een gouden glans met een spiegel met goudeffect. Of koop een set onregelmatig gevormde spiegels die je zullen blijven intrigeren.

6. Kies een mooie stalamp uit

Een grote stalamp is niet alleen een praktische hulp om ‘s avonds te eten, te praten of te lezen. Moderne stalampen zijn vaak ware kunststukjes in je interieur. Kies voor een stoere industriële stalamp van koper of staal en een sterke spot. Schaf een artistieke stalamp met grillig gevormd montuur en speelse kap aan. Of kies voor een no-nonsense lamp met een recht montuur en een degelijke stoffen kap om je zithoek bij te lichten.