Overzichtelijk thuis werken

Het ‘nieuwe werken’ heeft de laatste maanden een hoge vlucht genomen. Mede door corona zijn veel meer mensen thuis gaan werken. Wellicht ben jij een van hen. Als je niet gewend was om vanuit huis te werken is het soms lastig om een ideale werkplek te creëren zonder daarbij de gezellige sfeer in huis teniet te doen. Zeker als er geen extra kamer beschikbaar is, moet er gezocht worden naar een oplossing die voor iedereen in huis acceptabel is. Het binnenhalen van industrial accessoires zou een optie kunnen zijn.

Goed voorbeeld doet volgen

Een goed voorbeeld van een aangename werkplek is een ordelijk ingerichte bedrijfswagen. Met een dergelijke auto moet je veilig en comfortabel naar je werk kunnen rijden, maar de wagen dient tevens praktisch te zijn ingericht. Al het gereedschap dat je eventueel nodig hebt om te kunnen werken moet voorhanden zijn en makkelijk terug te vinden zijn. Het is van belang dat je de zaken overzichtelijk voor je hebt liggen en dat je de beschikking hebt over een plek waar je alles veilig kunt opbergen. De modulaire bedrijfswageninrichtingen van https://www.worksystem.nl/ geven het goede voorbeeld: alles wat je nodig hebt kan op een overzichtelijke manier opgeborgen worden zodat je de spullen meteen kunt pakken wanneer je ze nodig hebt.

Opgeruimd staat netjes

Voor je werkplek geldt precies hetzelfde: alles wat je nodig hebt om te kunnen werken moet binnen handbereik liggen. Het is vervelend als je iedere keer naar een andere plek in de woning moet omdat je wat nodig hebt. Zorg daarom voor een comfortabele werktafel op een redelijk rustige plek in je huis, maar zorg er ook voor dat er voldoende bergruimte voorhanden is in jouw onmiddellijke omgeving. Dit heeft namelijk twee voordelen: ten eerste hoef je niet iedere keer op te staan en ten tweede kun je na het werk alles meteen weer makkelijk opruimen zodat je werkspullen niet 24/7 door het huis slingeren. Zo hoeven je medebewoners zich niet te ergeren en voor jezelf is het ook veel prettiger. Als je je zaken op een vaste plek kunt leggen, ben je ook niet iedere keer van alles en nog wat kwijt.

Van werktafel naar plek om te ontspannen

Je werkplek aan het eind van de dag opruimen geeft bovendien een positief signaal aan je hersenen. Het werk is klaar en het is tijd om te genieten van je vrije tijd. Die fraaie keuken- of eettafel is nu weer de plek waar je mag gaan genieten van andere dingen. De opbergplek hoeft echt niet een dure kantoorkast te zijn, er zijn genoeg andere praktische (en wellicht fraaiere) oplossingen mogelijk die jouw interieur ook nog eens een extra dimensie weten te geven.