Feng shui in je interieur

Feng shui is een meer dan 3.000 jaar oude Chinese filosofie die er van uitgaat dat je omgeving je geluk kan beïnvloeden. Letterlijk betekent Feng ‘wind’ en shui ‘water’. Wind verstrooit energie en water houdt energie vast.

Volgens de leer van Feng shui komen mensen door middel van energetische krachten in harmonie met hun omgeving. Wonen in een huis dat volgens de Feng shui-filosofie is ingericht kan je helpen om een vreugdevol en harmonieus leven te leiden.

Positieve energiestromen

Je huis volgens de Feng shui-filosofie inrichten betekent niet dat je je woonkamer of slaapkamer vol moet zetten met geurstokjes, klankschalen of fonteintjes. Een beetje decoratie mag best, maar niet te veel. Wil je optimaal gebruik maken van positieve energiestromen in je woning, dan is het juist belangrijk om alle overbodige spullen op te bergen.

Inrichting volgens Feng shui

Opbergen van overbodige spullen begint al bij de inkomhal. Daar komt de positieve energie namelijk je huis binnen. De inkomhal moet gezellig ogen en opgeruimd zijn. Hoe minder hindernissen, hoe makkelijker energiestromen het huis binnenkomen.

Niet alleen rondslingerende spullen kunnen positieve energiestromen tegenhouden, ook meubelstukken kunnen energiestromen belemmeren. Idealiter plaats je een bank tegen een muur. Ook belangrijk is banken zo te plaatsen dat je zicht hebt op de deur. In de slaapkamer is het dan net weer belangrijk dat je bed niet tegenover een deur staat.

Planten oefenen ook een belangrijke invloed uit op de verspreiding van positieve energie. Niet alle planten echter zijn geschikt voor een harmonieuze sfeer in huis. Planten met doorns vermijd je beter. Volgens Feng shui plaats je ook planten beter in een hoek van de kamer. Een ideale manier om planten te integreren in een Feng shui interieur is gebruik maken van hangplanten in hoeken omdat deze de kamer minder scherp laten lijken.

Ook spiegels spelen een belangrijke rol in een Feng shui interieur. Spiegels boosten niet alleen je interieur, volgens Feng shui kunnen deze aanwezige energie versterken en zelfs verdubbelen. Zorg ervoor dat spiegels iets moois en waardevols weerkaatsen. Plaats vooral geen spiegels tegenover de voordeur. Hierdoor kan positieve energie weerkaatst worden en terug naar buiten gestuurd worden.

Feng shui in je kleerkast

Feng shui in huis zorgt voor rust, maar ook in je kleerkast kun je bepaalde Feng shui principes toe passen.

Een eerste stap om je kleerkast Feng shui te maken is alles te evalueren wat in je kleerkast hangt. Wist je dat een gemiddeld persoon slechts 20% van zijn garderobe vaak draagt? Heel wat kleding is dus eigenlijk overbodig in je kleerkast. Door kleding te dragen waar je je goed in voelt krijg je positieve energie. En daar gaat het bij Feng shui nu precies om.

Een grote schoonmaak houden in je kleerkast en enkele nieuwe jurken kopen waar je je echt goed in voelt is een belangrijke stap. Neem zeker eens een kijkje op de website van NA-KD om kledij te vinden die perfect bij je nieuwe en harmonieuze manier van leven hoort. Je vindt er niet alleen jurken, maar ook blouses, truien, broeken, nachtkledij en lingerie. Een keuze maken uit het ruime aanbod van NA-KD is heel makkelijk. Online vind je gedetailleerde informatie over alle kledij en als je eenmaal je je bestelling hebt geplaatst wordt alles netjes bij je thuis geleverd.