Een handleiding voor interieurdesign met posters

Het zou kunnen zijn dat je op een gegeven moment iets nieuws wilt in je huis, omdat je verveeld bent met steeds hetzelfde interieur. Een nieuwe sfeer of toon in je huis kan erg verfrissend voelen. Als je iets nieuws wilt met de inrichting van je interieur, hoef je niet lang en ver te zoeken, en je hoeft niet per se dure attributen aan te schaffen om de boel om te gooien. Je kan namelijk in de wereld van posters duiken.

Waarom posters?

Posters zijn tegenwoordig erg geliefd onder huiseigenaren die hun interieur een boost willen geven. We hebben het al eerder gehad over opties die je hebt om je muren in je huis te verfraaien, en nu willen we verder ingaan op de optie van posters. Posters kunnen een centraal aandachtspunt zijn in welke kamer van je huis dan ook, en enorm toevoegen aan de sfeer die je in je huis neer wilt zetten.

Posters heb je van nostalgisch en klassiek tot modern en chique. Je kan een industriële en/of minimalistische look in je huis brengen, of juist een levendige en kleurrijke look. Los van dat: posters kunnen bijdragen aan de sfeer en de toon van je huis, kunnen posters ook gemakkelijk mankementen (denk aan beschadigingen, krassen of scheuren) van je muren verbergen. Een poster ophangen kan erg eenvoudig zijn en om het succesvol te laten zijn hebben we hier een aantal tips voor het kiezen en ophangen van posters.

Locaties

Niet alleen in je woonkamer, maar in elke kamer van je huis kunnen posters opgehangen worden. Bedenk voor de verschillende kamers welk thema of welke toon je zou willen neerzetten. Je kan bijvoorbeeld in de slaapkamer, wat een persoonlijke ruimte is voor de meeste mensen, een poster ophangen met een persoonlijk thema dat voor jou belangrijk is. Voor je badkamer kan een kalme of levendige natuurfoto bijvoorbeeld prachtig zijn voor wanneer je van een bad geniet.

Voor in de keuken kan het aan de sfeer toevoegen door bijvoorbeeld een poster van een fruitmand of verse groenten op te hangen. Voor een kantoorkamer of werkruimte kan een poster met een motiverende quote erg inspirerend zijn, of een minimalistische en niet afleidende poster die concentratie kan bevorderen terwijl je aan het werk bent.

Thema’s

Met posters door je gehele huis kun je een thema neerzetten wat terugkomt in elke kamer. Dit kan je huis samenbrengen tot een harmonieus geheel, waarin de posters als leidraad door je huis heen lopen. Niet alleen de posters zelf kunnen als thema gebruikt worden, maar ook de manier waarop ze opgehangen worden. Ze kunnen allemaal horizontaal of juist verticaal opgehangen worden, midden op de muur of juist in de hoeken. De plaatsing van de posters kan bepalend zijn voor het thema dat je wenst neer te zetten in je huis.